Utfordret Sp på jordvern

Fotocredit: Trønder-Avisa, Bjørn Erik Øvrelid

Kritisk: Johannes Moen i MDG vil ikke ta av dyrket mark for å bygge boliger i Beitstad, selv om kommunestyret hadde bestemt at det var greit i 1984.
MDG ble eneste parti som stemte mot å gi grønt lys for boligplanene i Ytterbakken.

19. november, 2015

Trønder-Avisa,

Torsdag 19. november 2015.

 

MDG støttet ikke forslaget om å godkjenne boligplanene i Beitstad, fordi det er foreslått å lage boliger på dyrket mark.

Johannes Moen i MDG sier de ikke kan støtte et forslag om å godkjenne boligbygging på dyrket mark, selv om området ble regulert for boligbygging allerede i 1984.
— Jeg mener at dette ikke er greit, fordi det er ikke en god nok grunn at noen mente det var greit tidligere, sier Moen.
MDG var det eneste partiet som stemte mot forslaget om å godkjenne boligplanene ved Ytterbakken i Beitstad, og det er neppe den siste voteringen som vil ende med «vedtatt mot to stemmer» i det nye kommunestyret i Steinkjer.

Gladsak
Senterpartiets Randi Holien Bartnes sier boligplanene er svært positive for lokalsamfunnet.
— Det er planlagt en utbygging av både leiligheter og rekkehus. Det er noe som mangler fra Beitstad fra før. Dette er dermed å gi både unge og eldre et lettvint alternativ til bolig i Beitstad. Kanskje fører det til at færre flytter til byen, sier Bartnes.

Hyllet forslaget
Også Arbeiderpartiets Grete Bækken Mollan var svært glad for å kunne godkjenne boligplanene. Hun startet sitt innlegg med å sitere beitstadsangen.
— Dette er en positiv gladsak som vil føre til utvikling i bygda, sier hun.
Varaordfører Ida Derås (H) sier kommunen trenger et mangfold av boligalternativer, og påpeker at saken er en del av en samlet plan for boligutvikling.
— Det ble avklart på et tidlig tidspunkt at dette området skulle avsettes til boligformål. Det vedtaket må vi respektere, og denne saken vil føre til positiv utvikling i Beitstad, sier hun.

Må ha forutsigbarhet
SVs Gjertrud Holand poengterte at også de ønsker et sterkt jordvern, slik som MDG tok til orde for, men at dette ikke var riktig sak å markere det synspunktet i.
— Vi må ta diskusjonene i hovedreguleringene, ellers er det ingen forutsigbarhet for de som skal bygge og utvikle tiltak i kommunen. Derfor støtter vi rådmannens forslag, sier Holand.